Що станеться, якщо не оновити дані, та вручення повісток по-новому

Вже в середу, 17 липня, усі, хто не оновив облікові дані – автоматично стають правопорушниками й притягнуться до адміністративної відповідальності.Тож їм світить штраф від 17 до 25 500 тисяч гривень.

Тільки но ввійшов в дію новий закон про мобілізацію, українці відразу почали реєструватися в “Резерв+” й ЦНАПі, а також утворилися величезні черги до ТЦК.

Згодом у застосунку “Резерв+” багато хто знайшов себе у статусі “у розшуку”. Пізніше Міноборони виправило цей статус у понад 700 тисяч осіб. Зрештою на сьогодні свої дані оновили майже 4 мільйони військовозобов’язаних. Вони всі отримали код. На папері чи на смартфоні він однаковий. Це потрібно для того, щоб показати прикордоннику чи патрульному при необхідності.

Якщо ви не оновили свою інформацію або не підтвердили її, вас оштрафують на суму від 17 до 25 тисяч, або передадуть до ТЦК. А там, все може бути по іншому.

Якщо людина не оновила дані, їй оновлюють дані, а також направляють на ВЛК. І якщо чоловіка визнано придатним, то йому можуть видати мобілізаційне розпорядження.

Повістки вручатись по-новому

Ще один важливий момент: ТЦК почне розсилати повістки рекомендованим листом за останньою відомою адресою чи місцем реєстрації громадян. Але з 17 липня повістка буде визнана врученою, навіть якщо особа там не проживає.

Військовозобов’язаний вже не зможе сказати, що не отримав повістку, адже в нього був обов’язок оновити дані і повідомити адресу.

Якщо особа не з’явилася до ТЦК у встановлений термін, про це інформують поліцію і якщо правоохоронці вас ідентифікують, візит до ТЦК, звичайно, неминучий.

Тим часом якщо ви з будь-яких причин не оновите свої дані в ТЦК, ЦНАПі чи додатку Резерв+ до опівночі, у вас ще є можливість це виправити. Усі три способи оновлення інформації залишаються в силі після 16 липня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.