Повістки поштою: в ТЦК пояснили важливі деталі

Після 16 липня представники ТЦК будуть надсилати повістки поштою всім військовозобов’язаним, які не стоять на військовому обліку. Це буде рекомендований лист з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Про це повідомив речник Полтавського ТЦК Роман Істомін.

Також він додав, що повістка поштою буде вважатися врученою навіть у тому випадку, якщо чоловік не отримав її особисто. Таким чином, щоб належно оповістити військовозобов’язаного про виклик до ТЦК та СП представнику пошти потрібно буде:

  • вручити військовозобов’язаному повістку з рекомендованим листом “з рук в руки”;
  • військовозобов’язаний відмовився отримувати листа, і працівник пошти зробив відповідну відмітку на листі та повернув листа в ТЦК та СП;
  • за цією адресою не вдалося знайти одержувача, і працівники пошти зробили відповідну позначку на листі та повернули його до ТЦК та СП.

У всіх трьох випадках повістка буде вважатися належно врученою.

Після отримання чи не отримання повістки в руки, у військовозобов’язаного є 14 днів, щоб з’явитися по ній у військкомат і пройти військову лікарську комісію (ВЛК) та отримати статус “придатний” або “непридатний” до військової служби. У разі ігнорування повістки на чоловіка накладається штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також через суд його позбавляють права керувати автомобілем “, –  зазначив Істомін.

Також читайте:

Чи всі, хто оновили дані, будуть мобілізовані після 16 липня

ТЦК знову активізує перевірки документів на вулиці

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.