Чи можна оновити дані в ТЦК після 16 липня без штрафу

Сьогодні останній день коли військовозобов’язаний повинен виконати вимогу мобілізаційного закону та оновити персональні дані в ТЦК, ЦНАПі або “Резерв+”.  Проте багато громадян задаються питанням, що робити, якщо не зміг вчасно оновити дані через великі черги в ТЦК і ЦНАП.

На дане питання відповів  нардеп від «Слуги народу» Олександр Федієнко.

За його словами, військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані, незалежно від того, минув термін чи ні.

Настання 16 чи 17 липня жодним чином не говорить про те, що після цієї дати не потрібно оновлювати дані. Звичайно, деякі особи автоматично стануть ухилянтами, якщо про них не буде ніякої інформації в системі “Оберіг” , – зауважив нардеп.

Нардеп стверджує, що військовозобов’язані, які не змогли оновити дані до 16 липня, зможуть зробити це навіть і після.

Штраф за не оновлення даних не буде, просто під час перевірки документів, якщо виявиться, що чоловік не дотримався даної вимоги, то його буде задержано і доправлено до ТЦК. На рахунок штрафів, то спочатку представники ТЦК повинні направити повістку поштою на адресу проживання військовозобов’язаного і тільки після 14 днів у разі неявки особи, на неї буде накладатися штраф у 17 -25,5 тисяч гривень за порушення правил військового обліку, – розповів Олександр Федієнко.

Нагадуємо, що Кабмін дозволив друкувати повістки представникам ТЦК. Раніше всі повістки заповнювалися від руки, що витрачало багато часу та людського ресурсу.

Це означає, що надрукувати тисячу повісток в день для представників ТЦК не буде проблемою. Тому до кінця липня фактично всі українці, які не стоять на військовому обліку отримають повістку, щоб вони прийшли у військкомат та пройшли ВЛК і отримали статус “придатний” або “непридатний” до військової служби.

Також читайте:

У парламентському комітеті повідомили, що станом на 16 липня ще 6 – 7 мільйонів чоловіків не оновили свої дані
Чи соромно бути ухилянтом під час війни та чи потрібні мирні переговори – що думають українці

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.