iOS 18 стала загальнодоступною: як встановити

Слідом за розробниками доступ до нових прошивок Apple отримали і решта користувачів гаджетів Apple. Встановити тестові версії iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 та macOS Sequoia можна прямо зараз – для цього достатньо виконати кілька нескладних дій.

Зареєструватись у програмі бета-тестування можна на сайті Apple прямо з пристрою. Потім потрібно перейти в системне меню “Налаштування/Основні”, вибрати “Оновлення ПЗ” і натиснути на кнопку встановлення доступної тестової версії прошивки.

Доступу до повного набору ІІ-функцій Apple Intelligence в беті немає: це пов’язано з тим, що частина з них працює в хмарі, а не на пристрої. Поки в iOS 18 на деяких пристроях можна протестувати лише нові інструменти роботи з текстом та кілька допоміжних можливостей. Оновленою Siri та появи інших можливостей доведеться почекати – швидше за все, до осені.

У iOS 18 оновився домашній екран: з’явилася можливість змінювати колірну схему та розташовувати іконки в будь-якому місці. Центр сповіщень також можна кастомізувати: наприклад, змінювати список функцій меню швидкого доступу. Також оновився додаток «Фото», а в «Повідомлення» були інтегровані нові можливості форматування тексту.

У iPadOS 18 з’явився калькулятор із функцією рукописних математичних нотаток (Math Notes). Вона вміє обчислювати висловлювання, будувати графіки та робити інші схожі речі. У «Нотатках» теж багато нового: інструмент Smart Script перетворює рукописний почерк на більш розбірливий, а функція транскрибації конвертує аудіозамітки в текст із можливістю пошуку потрібних фрагментів.

Apple

З великих змін до macOS Sequoia варто відзначити трансляцію екрану iPhone і ще кілька нововведень, а watchOS 11 тепер вміє ставити на паузу виконання щоденних завдань, краще оцінює якість сну, а також використовує оновлений алгоритм обліку тренувального навантаження.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.