7 мільйонів українців не оновили дані: що їх чекає після 16 липня

В Міноборони повторно опублікували допис і застерегли чоловіків, якщо вони не оновлять дані до 16 липня, то військовозобов’язаним прийде штраф розміром 17 -25,5 тисяч гривень.

Олег Синютки, член парламентського комітету заявив, що станом на 16 липня ще 6 – 7 мільйонів чоловіків не оновили свої дані.

«Є рішення, яке, мабуть, ніхто не змінить, а саме – штрафи будуть накладатися на людей, які не оновили свої дані до 16 липня. Вони є достатньо високими і тому, мені здається, сьогодні треба проаналізувати повністю всі дані», – зазначив нардеп.

За його підрахунками, кількість військовозобов’язаних громадян, які не встигли оновити дані, сягає декількох мільйонів.

Зрозуміло, що за один день 6 мільйонів українців не зможуть оновити дані, адже система буде перенавантажена – – вважає Синютка.

Адвокат Руслан Ткаченко відреагував на допис Міноборони і розповів, чи дійсно будуть штрафувати чоловіків за не оновлення даних до 16 липня.

За совами адвоката, в Міністерстві оборони таким чином залякують людей і за не оновлення даних штрафу не буде.

В законі чітко сказано, що не оновивши дані, чоловіку прийде повістка поштою на його останнє місце реєстрації, яке буде вказане в системі “Оберіг”. Таким чином, перше буде надіслана повістка поштою і тільки через 14 днів представник ТЦК може накласти штраф на чоловіка, якщо він не з’явиться по ній. Штраф за не оновлення даних це один із методів залякування– зазначив адвокат.

Також він додав, єдине що загрожує військовозобов’язаному за не оновлення даних, це коли його зустрінуть на блокпості або затримає поліція, то його примусово доставлять до ТЦК для проходження ВЛК. Адже така людина не виконала один із вимог мобілізаційного закону, тому до неї не буде довіри з боку представників влади.

Також читайте:

Чи всі, хто оновили дані, будуть мобілізовані після 16 липня.

Чи соромно бути ухилянтом під час війни та чи потрібні мирні переговори – що думають українці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.