ТЦК знову активізує перевірки документів на вулиці: зміни з 16 липня

З 17 липня ТЦК знову вийде на вулиці і буде перевіряти масово документи у всіх військовозобов’язаних. Про це повідомив речник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін.

“На цей час, жодного рішення щодо електронних повісток немає, тому не розумію тих людей, які не хочуть оновлювати дані через додаток “Резерв+”. Уже від 17 липня у ТЦК буде можливість і право надсилати повістки поштою. Проблема лише була в тому, куди надіслати повістку. Тому і була запроваджена ця процедура щодо уточнення даних, щоб була інформація про фактичне місце проживання призовника чи військовозобов’язаного”, – роз’яснив Роман Істомін.

Також він додав, що задоволений рішенням Кабміну щодо друку повісток, адже це дозволить формувати по тисячу повісток в день і передавати їх на Укрпошту, що фактично зменшить навантаження на саме ТЦК та пришвидшить процес становлення військовозобов’язаних на військовий облік.

Істомін зауважив, що до 17 липня в Україні, законодавчо не визнавалася можливість надсилання повістки поштою. Тому не було правил, щодо того, чи була вручена повістка, якщо особа її фактично не отримала. Але з 17 липня ситуація змінилася.

” Якщо військовозобов’язаний не виконав свій обов’язок, й не повідомив своє місце проживання, то сам буде винен, що не дізнався про направлену йому повістку”, – прокоментував військовий.

Істомін нагадав, що в Україні нікуди не зникла можливість здійснювати адміністративне затримання та перевіряти на вулицях військово-облікові документи.

З 17 липня розширяться можливості щодо затримання осіб, які не оновили дані та не стоять на військовому обліку. А саме, чоловіків ухилянтів будуть затримувати і зразу направляти на ВЛК і якщо його буде визнано придатним, то його можуть мобілізувати в той же самий день – підсумував військовий

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.