Чи всі, хто оновили дані, будуть мобілізовані після 16 липня

У Міністерстві оборони України запевнили, що після 16 липня не всі військовозобов’язані, хто оновив свої дані, будуть мобілізовані.

Про це на пресконференції повідомив директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України полковник Марко Андрусяк.

Спочатку виходу мобілізаційного закону, люди активно йшли оновлювати дані в ТЦК, їх зразу направляли на ВЛК і мобілізували, але тоді була гостра нестача людей у війську. Зараз ситуація кардинально помінялася і йде помірна мобілізація. Генштаб поставив завдання з липня до кінця року мобілізувати ще 200 тисяч чоловіків, що є невеликою цифрою– розповів полковник.

Також Андрусяк нагадав, що 16 липня закінчується двомісячний термін оновлення громадянами облікових даних, після чого громадянам буде надсилатися повістка поштою і в підсумку їх можуть оштрафувати.

” Якщо військовозобов’язаний не виконав свій обов’язок, й не повідомив своє місце проживання, то сам буде винен, що не дізнався про направлену йому повістку поштою. Адже, якщо військовозобов’язаний не з’явиться в ТЦК після 14 днів з моменту надсилання повістки на нього буде накладено штраф у 17 тисяч гривень.  У разі не сплати штрафу протягом 15 днів, ми надсилаємо постанову у відділ державної виконавчої служби для примусового стягнення штрафу і як я розумію, сума штрафу зразу подвоюється“, – зазначив Марко Андрусяк

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.