Як впливає оновлення даних в Резерв+ на отримання повістки

Станом на 14 липня уже понад 2,8 мільйона українців оновили свої дані в застосунку Резерв+. Втім, ніхто з них ще не отримав повістки.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За її словами, додаток це один з найкращих і швидших способів оновити свої дані. Кожного дня 90-100 тисяч військовозобовʼязаних оновлюють свої дані цим шляхом. При оновленні даних за допомогою “Резерв+” українці дотримуються вимог мобілізаційного законодавства.

Також вона додала, що не розуміє тих людей, які займають кілометрові черги в ЦНАПах, щоб оновити дані, адже в додатку це можна зробити за лічені хвилини і це ідентична процедура.

Крім того, оновлення даних в Резерв+ ніяк не впливає на швидкість отримання повістки військовозобовʼязаним.

Всі чоловіки будуть отримувати повістку, незалежно чи оновили вони дані. Тут є два варіанти, чоловік не оновив дані, тоді повістку поштою він отримає на його останнє місце реєстрації. Оновивши дані, повістка прийде на місце проживання, яке вказав військовозобов’язаний – зазначила Черногоронко.

Міністерка закликала оновлювати дані в Резерв+ якомога скоріше, щоб військовозобов’язані могли отримати повістку вчасно і не мати проблем із законом.

Нагадуємо, що Кабмін дозволив друкувати повістки представникам ТЦК. Раніше всі повістки заповнювалися від руки, що витрачало багато часу та людського ресурсу.

Це означає, що надрукувати тисячу повісток в день і розіслати їх поштою для представників ТЦК не буде проблемою. Тому до кінця липня фактично всі українці, які не стоять на військовому обліку отримають повістку, щоб вони прийшли у військкомат та пройшли ВЛК і отримали статус “придатний” або “непридатний” до військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.