Скільки часу дадуть в ТЦК після отримання повістки поштою

Тепер повістки будуть друкуватися зразу з електронним підписом керівника ТЦК і надсилатися поштою військовозобов’язаному протягом 48 годин. Крім того, дата виклику до військкомату має бути не раніше ніж через 14 днів з часу відправлення повістки поштою.

Згідно з постановою КМУ No560, повістка для військовозобов’язаного та резервіста формується автоматично за допомогою Єдиного державного реєстру «Оберіг». Крім того, повістка може бути заповнена представником районного ТЦК та СП або його відділу.

На повістку накладають кваліфікований електронний підпис або особисто підписує повістку та скріплює гербовою печаткою керівник ТЦК або його відділ. У разі формування повістки за використанням Реєстру керівник ТЦК або його відділ накладає на повістку кваліфікований електронний підпис у дату її формування.

Військовозобов’язаний або резервіст отримає повістку про явку до військкомату протягом 48 годин з моменту її підписання керівником. Про день явки, який буде вказано, визначається не раніше, ніж через 14 днів з дня посилання такої повістки рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Також, варто зазначити, що після ухвалення закону про мобілізацію, багатьох громадян цікавить, чи вважаються повістки, залишені в поштових скриньках, належним чином врученими. Військовозобов’язані також побоюються, що їх притягнуть до відповідальності, якщо вони проігнорують таку повістку. Член Ради з питань держбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Федір Веніславський пояснив, що кидання повістки в поштову скриньку не вважається правильним способом вручення.

Також читайте:

Чи можна оновити дані в ТЦК після 16 липня без штрафу

Не довіряють Резерв+. Чому в ЦНАПах великі черги на оновлення даних

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.