Пʼять нових послуг в Дії: що нового

На сьогодні у роботі команди Міністерства цифрової трансформації на різних стадіях готовності перебуває понад 100 послуг для застосунку “Дія”.

Очільник Мінцифри Михайло Федоров розповів про п’ять послуг, які будуть введені в експлуатацію найближчим часом.

Шлюб онлайн

Це сервіс, який дозволяє одружитися в застосунку “Дія” в кілька кліків. Така послуга є першою у світі. Зараз існує сервіс бета-тестування – учасники дистанційно реєструють офіційний шлюб та оцінюють нововведення.

Наразі вже об’єднали свої долі п’ять пар. Незабаром послуга стане доступною для всіх українців.

Електронне бронювання

Мінцифри, Мінекономіки та Міноборони активно працюють над цією послугою.

За словами Федорова, цифровізація бронювання усуває людський фактор і скорочує процес від кількох тижнів до години.

Незабаром послуга буде доступна на порталі “Дія” для першої категорії підприємств – критично важливих і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, зазначив він.

Цифрові свідоцтва

Вже скоро у застосунку “Дія” з’явиться свідоцтва про народження, одруження, розлучення та зміну імені. Зазначені документи будуть підтягуватися автоматично, якщо про них є інформація в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Відображення дозволу на зброю

Мінцифри та МВС працюють над тим, щоб у додатку «Дія» в кількох кліках відображалася інформація, дозвіл на зброю та можливість замовити витяг з Єдиного збройного реєстру.

Дія.Підпис для юридичних осіб

Як пояснив міністр, Дія.Підпис надає людям інструмент, який значно спростить взаємодію з державою. Це значно прискорить роботу бізнесу, оптимізує процеси та зробить дії підприємців більш прозорими.

Уряд уже ухвалив відповідну постанову, а команда Мінцифри працює над розробкою функціонала.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.