Суд засудив українця, якого не взяли на службу пʼять військових частин

Вінничанина, якого не хотіло взяти 5 військових частин засудили до двох років умовно терміну. Про це йдеться у вироку Чечельницького районного суду Вінницької області.

У справі суду зазначено, що чоловік отримав повістку та пройшов ВЛК і його було визнаним придатним до військової служби у березні 2023 року. Після чого чоловік отримав 5 бойових повісток, але ні в жодній з частин його так і не взяли, адже він мав хвору руку, яка працює дуже погано.

Проте у січні 2024 року, чоловік йшов у нетверезому стані і йому знову вручили повістку. Але чоловік не прибув у ТЦК у зазначений час у повістці, тим самим на думку суду намагався ухилитися від мобілізації.

Чоловік перед вироком додав, «що він безробітній і навіть на проїзд в нього не завжди є гроші, а щоб знову пройти ВЛК йому потрібно їхати до м. Вінниці. Від мобілізації не ухилявся, але кататися просто так, теж уже не має можливості».

Працівники ТЦК зазначили, що військові частини справді відмовлялись брати чоловіка на службу, оскільки він приходив у стані алкогольного сп’яніння та розповідав про проблеми зі здоров’ям. У військкоматі підсудному пропонували ще раз пройти ВЛК, проте він відмовився.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 2 років іспитового терміну.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.