Не оновив дані до 16 липня: в ТЦК пояснили, кого та за яких умов не штрафуватимуть

Якщо військовозобов’язаний, не оновив облікові дані до 16 липня, він має можливість уникнути штрафу, але лише за однієї умови, якщо він надасть документи або інші підтвердження того, що він не міг оновити дані протягом 60 днів.

Про це розповів старший офіцер юридичної служби Житомирського обласного ТЦК та СП Дмитро Молот.

Таким підтверджувальним документом може бути лікарняний лист, але кожен випадок розглядатися індивідуально, пояснив Дмитро Молот.

«Під час прийняття рішення про притягнення до адміністративної відповідальності, відповідна особа територіального центру аналізує характер злочину, особливості його вчинення та проводить індивідуальну оцінку кожного факту», – прокоментував Молот.

Крім того, не будуть штрафувати тих, хто зможе довести, що хотів оновити свої дані, але не зміг достоятися у черзі для цього.

«Якщо особа всіма своїми діями хоче оновити, але не може оновити дані через об’єктивні причини, наприклад, через неможливість достоятися у черзі, то ця ситуація не є обставиною адміністративного правопорушення. Але ця ситуація має бути підтверджена очільником ТЦК, а також громадянин має повідомити та надати відповідні підтверджувальні документи», – наголосив старший офіцер.

Також читайте:

Повістки поштою: за яким алгоритмом відбуватиметься процес вручення.

Кому з українців можуть вручити “бойову” повістку відразу після ВЛК.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.