Масова розсилка повісток і перевірка документів на вулиці: коли ТЦК посилить роботу

Як стверджує адвокат Дар’я Тарасенко, вже на наступному тижні з 17 липня може розпочатися масове розсилання повісток “Укрпоштою”. І навіть якщо військовозобов’язаний не отримає повістку фізично або відмовиться від її отримання, з юридичної точки зору вона все одно буде вважатися врученою. До того ж посилиться процес перевірки документів на вулиці.

Тарасенко зауважила, що нинішнім законодавством, було зобов’язано всіх чоловіків оновити дані до 16 липня у “Резерв+”, ЦНАП та безпосередньо в ТЦК та СП. Після чого повістка поштою буде приходити на адресу яку чоловік уточнив при оновленні даних, якщо не уточнив – на останню адресу “прописки”, яка буде вказана в реєстрі “Оберіг”.  Тому було введено процедуру з уточнення даних, щоб була актуальна інформація про фактичне місце проживання призовників та військовозобов’язаних.

При цьому в Міноборони повідомили, що оновити дані в ТЦК та СП  потрібно і 17 – річним юнакам. Вони повинні мати при собі свідоцтво про народження або паспорт, а також грамоти або сертифікати про спортивну підготовку.

Також, нагадуємо, що деякі жінки, які працюють в медичній сфері, зобов’язані оновити власні облікові дані в ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, на них можуть накласти штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Також читайте:

Як правильно оновити дані за кордоном та чи можуть дати повістку

У ТЦК розповіли, що чекає ухилянтів, які не оновили дані

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.