Чи будуть штрафувати 17-річних, які не стоять на військовому обліку – Міноборони

Всі юнаки з 17 років зобов’язані особисто прибути до ТЦК з необхідними документами, інакше їм можуть надіслати повістку та оштрафувати, якщо вони проігнорують дану вимогу.

Про це під час всеукраїнського телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Посадовець нагадав, що взяття на військовий облік юнаків-призовників в Україні – це щорічна процедура і вона не має нічого спільного з мобілізаційними заходами під час війни. У ТЦК юнаки отримують прописне, без якої неможливо вступити до вищого навчального закладу.

Юнакам, потрібно прийти з документами до ТЦК і мати при собі: свідоцтво про народження, ідентифікаційний код, паспорт, сертифікат у разі навчання вишколах тощо, – пояснив речник Міноборони.

Також він розповів, чи будуть штрафувати 17 річних юнаків, які не встануть на військовий облік, як того вимагає законодавство України.

Є норма закону, яку повинні дотримуватися всі, в тому числі і юнаки, яким виконалося 17 років. В законі чітко сказано, що за порушення правил військового обліку, чоловіка можуть покарати штрафом. На сьогодні штраф складає від 17 до 25, 5 тисяч гривень, що доволі суттєво. – додав Лазуткін.

Також читайте:

Уряд дозволив друкувати повістки представникам ТЦК: що це означає для військовозобов’язаних.

Повторні штрафи за неявку по повістці: чи зможуть ТЦК штрафувати по кілька разів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.