Повторні штрафи за неявку по повістці: чи зможуть ТЦК штрафувати по кілька разів

Представник ТЦК Полтавської області голова Роман Істомін детально розповів про нові правила мобілізації та наслідки їх порушення. Він пояснив, що штрафи накладаються за кожне окреме правопорушення, а не повторно за те саме. Це означає, що подвійний чи потрійний штраф, наприклад, за неявку за однією повісткою не нараховуватимуть.

Істомін пояснив, що якщо громадянин не прийде за першою повісткою, його оштрафують. Якщо він не з’явився на повторний виклик, це вважатиметься іншим правопорушенням і буде накладатися новий штраф.

Нагадуємо, що штраф за порушення законодавства про мобілізацію становить від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Що стосується щодо умисного ухилення від мобілізації, то вона може настати після ігнорування 3 повісток. Це прописано в статті 336 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Однак остаточне рішення щодо розміру покарання, ухвалює суд.

Істомін підкреслив, що сплата штрафу не звільняє від обов’язку виконати військовий борг. Громадянин може сплатити штраф і все одно бути викликаними на службу. Він наголосив, що “відкупитися” від своїх зобов’язань перед державою, регулярно сплачуючи штрафи – неможливо.

Також читайте:

Чи може військовозобов’язаний отримати “бойову” повістку у день проходження ВЛК

Як онлайн перевірити, чи має ухилянт штраф від ТЦК

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.