Кому з українців можуть вручити “бойову” повістку відразу після ВЛК

Представник ТЦК та СП Полтавської області майор Роман Істомін розповів, чи може військовозобов’язаний отримати “бойову” повістку у день проходження ВЛК.

На це питання він відповів в інтерв’ю кореспонденту виданню “Фокус”.

Істомін розповів, що громадяни, які добровільно прийшли в ТЦК для уточнення даних, їх не заразу можуть направити на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Але якщо людина прибула за повісткою, її можуть направити на ВЛК згідно з чинною постановою Кабміну №1487. Військовий зазначив, що згідно з наказом Міноборони від 4 травня 2024 року №402 термін проходження ВЛК не повинен перевищувати 14 днів.

Щодо вручення “бойової” повістки, Істомін пояснив, що представники ТЦК можуть, як і відразу вручити її, так і через деякий час, все залежить від потреб комплектації Збройних сил України.

Законом не передбачено коли військовозобов’язаному можуть вручити “бойову повістку”. Це може статися в той самий день коли чоловік пройшов (ВЛК) або через місяць – додав він.

Нагадуємо, що за заявами Генерального штабу, за останній два місяці було мобілізовано більше чоловіків, ніж за останні пів року. Це пов’язується з тим, що багато чоловіків після виходу закону пішли оновлювати дані в ТЦК.

Також читайте:

Повістки поштою: за яким алгоритмом відбуватиметься процес вручення.

Мобілізація в Польщі: що приховує нова безпекова угода для українських чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.