Упорядкувано друк та надсилання повісток військовозобов’язаним чоловікам поштою з 16 липня: що відомо

Нещодавно Кабмін прийняв низку важливих рішень. Серед яких, оптимізація механізму централізованого друку та надсилання повісток військовозобов’язаним чоловікам поштою.

Відповідно до закону про посилену мобілізацію з 18 травня, військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно оновити дані через ЦНАП, “Резерв+” або безпосередньо в ТЦК та СП. Рівно через 60 днів – з 16 липня – тим, хто цього не зробить, надсилатимуть повістки рекомендованим листом на адресу місця проживання або реєстрації.

Відповідно до проєкту урядової постанови, повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного ТЦК або СП або його відділу можуть:

  • надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомлення про вручення;
  • вручатися резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення.

Також слід зауважити, що повістка поштою буде вважатися врученою в наступному випадку:

  • військовозобов’язаний отримав листа “з рук в руки”;
  • військовозобов’язаний відмовився отримувати листа, і працівник пошти зробив відповідну відмітку на листі та повернув листа в ТЦК та СП;
  • за цією адресою не вдалося знайти одержувача, і працівники пошти зробили відповідну позначку на листі та повернули його до ТЦК та СП.

Тобто, навіть якщо чоловіка не було знайдено за місцем прописки, повістка все одно буде вважатися врученою. Після чого у військовозобов’язаного буде 14 днів, щоб з’явитися у військкомат та встати на військовий облік повноцінно. Інакше до нього будуть застосовані санкції, які передбачені новим мобілізаційним законом.

Слід підкреслити, що централізований друк повісток здійснюватимуть державні підприємства або Міністерство оборони, які мають стратегічне значення для економіки й безпеки країни (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між МОУ, призначеним оператором поштового зв’язку та суміжними державними підприємствами.

Також читайте:

Мобілізація в Польщі: що приховує нова безпекова угода для українських чоловіків

Кому доведеться заплатити 17 000 гривень до 16 липня

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.