Повістки поштою: за яким алгоритмом відбуватиметься процес

Уже з 16 липня всім чоловікам будуть надсилати повістки поштою, щоб вони з’явилися в ТЦК та СП для проходження військово лікарської комісії (ВЛК) та отримали статус “придатний” або “непридатний” до військової служби.

Таке важливе нововведення, передбачене Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” та Постановою КМУ №560.

Також слід зауважити, що ті особи, які не оновили свої дані в “Резерв+”, ЦНАПі або безпосередньо в ТЦК та СП до 16 липня, автоматично будуть внесені до бази розшуку. Такий крок повинен значно підвищити мобілізаційні процеси в країні та явку громадян в військкомат у терміни, які зазначені новим законом.

Як буде проходити процес вручення повістки поштою.

Отже, як ми з’ясували, що кінцева дата коли чоловік повинен оновити дані це 16 липня 2024 року, якщо чоловік проігнорує дану вимогу, тоді представники ТЦК повинні направити запит в поліцію, щоб ухилянта доставила примусово в військкомат протягом 5 днів.

Якщо поліція не змогла знайти військовозобов’язаного чоловіка, то представник ТЦК на місце прописки ухилянта надсилає рекомендованим листом “вимогу”, яка буде вважатися врученою навіть, якщо чоловік уже давно не живе за місцем реєстрації або знаходиться за кордоном. Після чого запускається процес покарання, а саме, на ухилянта накладається адміністративний штраф у розмірі 17 – 25, 5 тисяч гривень.

Також слід зазначити, якщо чоловік не захоче оплатити штраф, то його внесуть до реєстру боржників, і виконавча служба накладе арешт банківські рахунки та на майно особи з подальшою його реалізацією.

Нагадуємо, що адміністративний штраф у 17 -25 тисяч гривень на чоловіка буде накладатися кожні три місяці. Адже після кожного продовження воєнного стану і мобілізації президентом, у чоловіка оновлюється вимога встати на військовий облік протягом 60 днів.

Таким чином, в рік чоловік може отримати штраф за ухилення від мобілізації до 100 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.