Що буде, якщо не сплатити штраф за несвоєчасне оновлення даних у ТЦК

Згідно з новим законом про мобілізацію, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити військово облікові дані до 16 липня 2024 року. Які наслідки будуть, якщо не оновити дані та не сплатити штраф, розповідаємо в нашому матеріалі.

Що буде, якщо не сплатити штраф

Отже, за несплату адміністративного штрафу від ТЦК передбачено наступні санкції.

Перше справу порушника передадуть у виконавчу службу і дані про нього внесуть до Єдиного реєстру боржників. Що своєю чергою, передбачає арешт майна та блокування банківських рахунків особи.

Закон передбачає, що зняти з рахунку можна тільки ту суму, яка рівнозначна штрафу. Якщо коштів недостатньо, рахунок буде заблоковано до тих пір, поки необхідна сума не накопичиться.

Що буде, якщо грошей на картці немає

У разі відсутності коштів на банківському рахунку, тоді для сплати штрафу може буде використане майно чоловіка. Спочатку конфіскується рухоме майно боржника, це може бути автомобіль, побутова техніка тощо.

Якщо у чоловіка немає рухомого майна і борг буде накопичуватися і перевищувати 20 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2024 році ця сума складає 160 тисяч гривень), тоді арешту і подальшого продажу підлягає будинок чи квартира боржника.

Як може накопичитися штраф у 160 тисяч гривень

У новому мобілізаційному законодавстві сказано, що тепер повістка буде приходити поштою і вона вважатиметься врученою навіть в тому випадку, якщо чоловік її не отримав особисто в руки. Після отримання чи не отримання повістки поштою у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше працівник ТЦК накладе адміністративний штраф у розмірі 17 – 25,5 тисяч гривень.

Важливо, що отримати повістку поштою чоловік може неодноразово, адже після кожного продовження воєнного стану та мобілізації у чоловіка оновлюється вимога встати на військовий облік протягом 60 днів. Таким чином, чоловік, який не збирається вставати на військовий облік буде отримувати 4 повістки в рік. Відштовхуючись від вище сказаного, чоловік може отримати до 100 тисяч гривень штрафу в рік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.