ВПО отримають нову грошову допомогу – Мінсоцполітики

В Україні планують надати нову грошову допомогу людям, які через війну змушені були покинути власні домівки. Мова йде про внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які орендують житло.

Більшість громадян, які покинули свої домівки, проживають в орендованих будинках і квартирах. Переважно вони зупинилися в центральних і західних регіонах країни. Мало хто знизив ціни на житло – у більшості випадків вартість зросла в рази, особливо на Закарпатті.

Багато ВПО не в змозі оплачувати значні витрати, адже допомоги від держави для всіх фізично працездатних немає, її держава скасувала. У результаті склалася несприятлива ситуація: люди змушені повертатися на прифронтові території, де ведуться бойові дії та навіть на окуповані території. Усе тому, що вони фінансово не можуть дозволити собі життя далеко від дому.

Це питання неодноразово порушувалося представниками влади. Зараз розробляється новий вид матеріальної підтримки для ВПО. Це субсидія від держави, на яку можуть подати заявку переселенці, що орендують житло.

Як повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, громадське обговорення цього питання відбудеться наступної середи (10 липня). У заході візьмуть участь представники влади, зокрема представники Верховної Ради, міжнародних організацій та громадськості.

“Одна з найбільших потреб сімей ВПО – підтримка оренди житла. Поговоримо про реалізацію державної підтримки ВПО, в тому числі в житловій сфері, а також про запланований запуск нових інструментів”, – повідомили в міністерстві.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.