Відстрочку від мобілізації отримають лише дві категорії студентів: що відомо

Міністерство оборони України повідомляє про надання відстрочок від мобілізації для студентів. ЇЇ зможуть отримати лише дві категорії здобувачів освіти. До того ж вік і спеціалізація не будуть враховуватись.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Отже, призову не підлягають студенти, які навчаються за денною або дуальною формою – за бюджетні кошти.

«Одним із критеріїв, щоб отримати відстрочку, є вступ на бюджет на денну або дуальну форму навчання. А другим критерієм є рівень освіти, який вони мають отримати, тобто має бути вищим за той, який в них є. Інакше кажучи, якщо людина – бакалавр, то вона має вступити в магістратуру, щоб отримати відстрочку”, – наголосив речник.

Загальновідомо, що після початку повномасштабної війни в Україні різко зросла кількість студентів чоловічої статі. Ці чоловіки були військовозобов’язаними, тому багато з них, таким чином, намагалися уникнути військової служби. За даними МОН, за останні два роки кількість студентів вишів зросла на 40% через можливе ухилення від мобілізації.

Лазуткін також зауважив, що згідно з новим мобілізаційним законом в умовах воєнного стану усі військовозобов’язані українці мають щорічно проходити ВЛК. А у мирний час — раз на п’ять років.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.