В ТЦК попереджають водіїв про наслідки, якщо вони не оновлять дані до 16 липня

Водії, які не оновлять військово-облікові дані до 16 липня, будуть примусово доставляти до ТЦК.

Згідно з новими мобілізаційним законом, всі військовозобов’язані чоловіки повинні до 16 липня оновити свої дані, а інакше вони будуть подані в розшук. На сьогодні оновити дані можна в ЦНАПі, додатку “Резерв+” та безпосередньо в ТЦК та СП.

Якщо військовозобов’язані проігнорують дану вимогу, то вони автоматично вважатимуться ухилянтами. Тому таких осіб будуть обмежувати у їх правах, у тому числі керування транспортним засобом.

Зазначається, що після 16 липня побільшає блокпостів де будуть перевіряти водіїв на оновлення даних. У разі виявлення порушника, його працівники поліції мають право затримати і примусово доставити до ТЦК для проходження військово лікарської комісії.

Як це буде виглядати на практиці

В Україні поліція має повноваження зупиняти транспортні засоби та перевіряти документи, зокрема наявність військового квитка. Співробітники ТЦК також можуть на блокпостах перевіряти у військовозобов’язаних чоловіків наявність військового квитка та вручати повістки. Згідно з новим законом про мобілізацію, військовозобов’язаних, які перебувають у розшуку, поліцейські мають примусово доставляти до ТЦК для уточнення військово-облікових даних та проходження ВЛК.

Нагадуємо, що новий закон про мобілізацію регламентує військово-транспортний обов’язок під час воєнного стану. Він передбачає можливість конфіскації автомобілів та інших транспортних засобів у разі необхідності для забезпечення потреб Збройних сил України (ЗСУ). У фізичних осіб для української армії можуть вилучити транспортний засіб, якщо їх декілька у володінні. Вилучити можуть тільки такий ТЗ, який підходить для фронту чи прифронтових районів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.