Мін’юст пригрозив продажем майна боржників за несплату штрафів від ТЦК

В Міністерстві юстиції офіційно пригрозили реалізацією майна боржників, якщо вони не будуть сплачувати штрафи від ТЦК.

Про це міністерство опублікувало відповідну статтю у себе на сайті.

В статті йдеться, що громадяни, які не будуть сплачувати штрафи від ТЦК, тоді їхні банківські рахунки будуть арештовані, а також загрожує реалізація майна на аукціонах у разі накопичення боргу.

Як буде проходити процес арешту та продажі майна, розповів адвокат Демченко Юрій.

Як ми знаємо, тепер повістка буде приходити поштою і вона вважатиметься врученою навіть в тому випадку, якщо чоловік її не отримав особисто в руки. Таким чином, якщо ви не сплатили штраф за повістку, яку ви не отримували, буде накладатися арешт на банківські рахунки, а потім буде виставлятися ваше майно на торги. Про це вже Міністерство юстиції офіційно всіх попередило – розповів адвокат.

Також він наголосив, відповідно до закону, єдине житло не може бути предметом стягнення, якщо сума боргу не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2024 році ця сума складає 160 тисяч гривень.). Тому найбільш злісні порушники можуть залишитися бездомними.

Раніше наша редакція розповідала, як дізнатися, чи висить на особі штраф від ТЦК. Посилання на статтю – “Як дізнатися, чи є чоловік ухилянтом, та чи висить на ньому адміністративний штраф

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.