Відбувся найбільший витік паролів в історії: пора оновити свої паролі

Користувач під ніком ObamaCare опублікував у мережі найбільшу з паролів, що коли-небудь існували базу. Він зібрав близько 10 мільярдів секретних комбінацій. З урахуванням того, що на рахунку цієї людини вже є кілька витоків, що підтвердилися, поставитися до нової варто з усією серйозністю.


Повідомлення на хакерському форумі

У файлі під назвою rockyou2024.txt зібрано 9 948 575 739 унікальних паролів у текстовому вигляді. Сам ObamaCare уточнює, що в його базі є як нові паролі, так і ті, що вже з’являлися в мережі раніше. Фахівці компанії Cybernews вивчили добірку і підтвердили реальність паролів, що є в ній.

«За своєю суттю витік RockYou2024 є компіляцією реальних паролів, що використовуються людьми по всьому світу. Розкриття такої кількості паролів для зловмисників значно підвищує ризик атак крадіжки облікових даних. Зловмисники можуть використовувати добірку паролів RockYou2024 для проведення атак методом підбору та отримання несанкціонованого доступу до різних онлайн-акаунтів, які використовуються особами, які використовують паролі, включені до цієї бази даних», — йдеться у звіті Cybernews.

Раніше цей хакер поділився базою даних співробітників юридичної фірми Simmons & Simmons, контактами з онлайн-казино AskGamblers та заявами студентів на вступ до коледжу Роуен в окрузі Берлінгтон.

Фахівці з безпеки рекомендують усім користувача оновити свої паролі від важливих сервісів, не використовувати ту саму комбінацію на різних сайтах і включати багатофакторну аутентифікацію, де є така можливість.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.