Скільки військовозобовʼязаних чоловіків невидимі для держави: шокуючі цифри

В Україні, поза реєстрами знаходиться майже 1 мільйон чоловіків призивного віку. Вони офіційно не працюють, не навчаються і не є особами з інвалідністю.

Про це в інтерв’ю “Громадському радіо” розповів депутат ВР Дмитро Наталуха.

Депутат наголошує що, про 938 тисяч чоловіків працездатного віку нічого не відомо, крім ідентифікаційних номерів.

“Для офіційної економіки вони абсолютно безкорисні. Вони не за кордоном, вони не служать, вони не аспіранти, вони не мають інвалідності”, – прокоментував нардеп.

Декого немає ні в списках підприємців, ні в списках найманих працівників. Деякі спеціально звільнились, щоб «сховатися» від держави.

Однак Наталуха визнав, що замість того, щоб знайти цих чоловіків, держава пішла легшим шляхом.

«Пошук їх — це завдання, яке потребує витрат ресурсів. Як ми всі знаємо, держава не завжди хоче втрачати ресурси й зазвичай обирає простіший шлях. Тобто отримати інформацію з наявних реєстрів, які показують, хто де є. Відібрати офіційно працевлаштованих працівників і пройтися по них», – сказав Дмитро Наталуха.

Також він додав, це нормальний процес, коли у воєнний час держава знає де знаходиться чоловік і може розраховувати на нього. Тому держава перше займається чоловіками, які працюють офіційно і тих, хто не уникає військового обліку, а пзгодом ресурси будуть перенаправлені на пошук ухилянтів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.