Після добровільного візиту до ТЦК можна отримати штраф: що відомо

Військовозобов’язані чоловіки, які не оновлять військово облікові дані до 16 липня будуть оштрафовані. Однак штраф можна отримати раніше, при чому добровільно відвідавши ТЦК.

Кому раніше можуть виписати штраф розповів адвокат Максим Дзиковський.

За його словами, мова іде не про перевищення повноважень працівниками ТЦК, штраф може отримати громадянин, якщо він вчасно не змінив прописне посвідчення на військовий квиток.

Штрафують за порушення правил мобілізаційної підготовки. Якщо в людини неактуальні військово-облікові документи — тобто, чоловік не поміняв приписне після 27 років на військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Тим самим чоловік вчинив адміністративне правопорушення і йому можуть виписати штраф, — зазначив адвокат.

Також він додав, що громадянин, який ніколи не служив, не приходив до військкомату і не має навіть прописного, то це є адміністративне правопорушення та передбачає накладення штрафу.

Слід зауважити, що особу, яку доставлять до ТЦК після 16 липня буде оштрафована тільки один раз. Тобто, працівник ТЦК не зможе оштрафувати чоловіка, якщо він не оновив дані у встановлений державою термін або немає військового квитка.

Штраф випишуть тільки один раз за порушення правил мобілізаційної підготовки. Двічі штрафувати за одне й те саме порушення не можуть, – зазначив адвокат.

Також читайте:

Що криється реально за оновленням даних в ТЦК: роз’яснення адвоката.

Не мають повноважень: що заборонено працівникам ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.