Створено незвичайну ТВ-приставку на Linux без реклами та стеження

Інженер Карл Ріїс представив незвичайний проект під назвою EarlGreyTV. Йдеться про пристрій із функціями Smart TV, який, за словами його творця, надає «набагато більше свободи» порівняно з мейнстримовими рішеннями. Щоправда, для реалізації такого гаджета у непідготовленого користувача можуть виникнути питання.

Концепція EarlGreyTV полягає у тому, щоб реалізувати можливості розумного телевізора без реклами та відстеження особистих даних, а також забезпечити максимальну підтримку кастомізації. Для цього ентузіаст використовував старий ноутбук Lenovo із встановленим дистрибутивом Debian із віконним менеджером Sway.

Штатний софт був підданий ряду модифікацій, ознайомитися з якими можна на Github. Серед них — запуск браузера Firefox у повноекранному режимі за промовчанням, швидкий доступ до файлу налаштувань ярликів для навігації за контентом, кастомізовані повідомлення про зміну гучності тощо. Замість пульта ДУ Рііс підключив до аеромиш WeChip з QWERTY-клавіатурою, що вийшла «ТВ-приставці».

У своєму блозі ентузіаст також розповів, звідки взялася назва проекту EarlGrey. Як виявилося, чаєм цього сорту він торік залив свій ноутбук, який потім вирішив не викидати, а перетворити на щось корисне.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.