Чи потрібно йти до ТЦК після оновлення даних в Резерв+

У військовозобов’язаних громадян України залишилося не так багато часу для того, щоб оновити свої дані в ЦНАП, ТЦК та СП або за допомогою застосунку “Резерв+”. Важливо підкреслити, що “Резерв+” не звільняє громадянина від обов’язкового відвідування ТЦК.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла адвокат Адвокатського об’єднання “Legal Strategy” Віолета Монастирська.

Щоб встати повноцінно на військовий облік потрібно пройти ВЛК та отримати статус “придатний” або “непридатний” до військової служби, а це можна зробити тільки через ТЦК. Крім того, щоб отримати бронювання, відстрочку або мобілізаційне розпорядження потрібно звертатися до ТЦК, а “Резерв+” та ЦНАП таких функцій не надає” –  розповіла адвокат.

Які дії можна виконати в “Резерв+”

Застосунок «Резерв+» генерує QR-код, який має таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ. Його можна показати представнику TЦК або поліції під час перевірки документа.

Додаток також дає можливість виправляти помилки в даних без необхідності відвідування ТЦК. Для цього необхідно заповнити заявку, яка буде надіслана до реєстру “Оберіг” для корекції даних. Усі зміни вносяться дистанційно, без необхідності відвідувати ТЦК, пояснює адвокат.

Звертаємо вашу увагу, що військовозобов’язані, які мають право на виїзд за кордон, необхідно отримати у ТЦК військово-обліковий документ з VIN-кодом.

Таким чином, можна зробити висновок, якщо військовозобов’язаний оновив дані через “Резерв+” і жодних проблем не спостерігається, немає потреби звертатися до ТЦК. У разі сумнівів або якщо вказано статус “у розшуку”, необхідно звернутися до ТЦК за місцем реєстрації чи проживання.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.