Ухилянта від мобілізації можуть звільнити від реального терміну покарання: названо умову

Військовозобов’язаних, які ухиляються від служби в армії, можуть звільнити від покарання з випробувальним терміном, але для цього потрібно виконати одну умову.

Про це стало відомо через вирок, який виніс Верховний Суд.

Як відомо, громадянин отримав повістку та пройшов ВЛК, після чого був визнаний придатним до військової служби і отримав уже бойову повістку. Однак він не прибув до призивної дільниці з особистими речами у строк, який вказаний в повістці.

Суд визнав ухилянта винним та призначив покарання у вигляді трьох років і одного місяця позбавлення волі.

Чоловік розкаявся, визнав свою вину та пообіцяв надалі не ухилитися від мобілізації. Він був призваний на службу у ЗСУ і заявив, що готовий до її проходження.

Верховний Суд призначив новий розгляд в Апеляційному суді. Суд враховував нові обставини справи. Зокрема те, що солдат з 25 жовтня 2023 року мобілізований та служить у військовій частині. Інформацію підтвердили у Сухопутних військах ЗСУ.

Таким чином, були названі умови, як уникнути покарання за ухилення від мобілізації

Колегія суддів Третьої судової палати назвали умову, за якої ухилянта слід звільнити від відбування покарання з випробовувальним терміном. Йдеться про обставини, а саме, що порушник беззаперечно визнав свою вину, розкаявся і виявив бажання мобілізуватися у Збройні сили України (ЗСУ).

Також читайте:

В Україні жінки отримають нову грошову допомогу до 15 000 доларів

Скільки чоловіків заброньовано в Україні від мобілізації

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.