У Раді хочуть внести деякі зміни до закону про мобілізацію: що нового

Тема мобілізації та економічного бронювання в Україні дуже болюча, адже багато підприємств відчувають нестачу робочої сили. Очікується, що Україні слід готуватися до масштабного переселення мігрантів.

Тому у Верховній Раді запропонували привабливі правки до мобілізаційного закону No11388. Підприємці, у яких сума податку перевищує 5 розмірів мінімальної заробітної плати, можуть отримати відстрочку для працівників.

Як зазначається у пояснювальній записці, процедура бронювання військовозобов’язаних в Україні потребує суттєвого вдосконалення в період воєнного стану в країні. Однак, депутати рекомендують дозволити бронювати працівників за певних умов, зокрема:

  • якщо підприємство, організація чи установа сплачує Єдиний соціальний внесок в еквіваленті понад п’ять мінімальних заробітних плат(40 тисяч гривень);
  • підприємство має штатну чисельність співробітників від 10 осіб – до 50% кількості призовників, військовозобов’язаних та резервістів (стосується й тих, хто працює за трудовими договорами).

На сьогодні у  Верховній Раді розглядають три варіанти економбронювання. Це планується для того, щоб стабілізувати робочі місця у реальному секторі економіки. Ініціативою запропоновано бронювання, якщо:

  • роботодавець сплачує підвищений військовий збір у розмірі 20 400 грн на місяць за одного працівника;
  • середньомісячна заробітна плата працівників становить не менше 12 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи (36366 грн);
  • з урахуванням стандартної зарплати понад 36 тис. грн і підвищеного військового збору приватні підприємства можуть платити 20 400 грн за одного працівника на місяць.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.