Оновлення даних для ТЦК: реальна ситуація зі штрафами та повістками

Юрист Ігор Баранніков детально розповів про штрафи, пов’язані з новим законом України про мобілізацію та оновлення даних військового обліку.

Експерт зауважив, що після 16 липня 2024 року, особливо на початку серпня, тема фінансових санкцій стане найгострішою.

«Після 16 липня, я вважаю, що тема фінансових санкцій буде чи не найактуальнішою», – сказав Бараніков. Він підкреслив, що на момент інтерв’ю близько 2,5 мільйонів людей оновили свої дані, що менш як 50% від очікуваної урядом цифри.

Юрист розказав, що процес накладання штрафів, вже розпочався.

«Я знаю, що зараз намагаються оштрафувати жінок-фармацевтів, тому що деякі ТЦК вважають, що вони не оновлюють свої дані», — сказав він.

Проте Баранніков підкреслив, що насправді накласти штраф за статтею 210 КУпАП дуже складно.

«Якщо є інформація про людину в реєстрах, а саме, виборчих, демографічних та інших, то ця особа не буде оштрафована», – пояснив експерт.

Відповідаючи на запитання про можливу конфіскацію нерухомості за несплату штрафів, юрист зазначає: “Існує закон про виконавче провадження. Так от, там передбачено продаж майна за борги”. Також він додав, що були випадки продажу квартир за наявності боргу 10 000 грн.

“Але все ж таки, наголошую на важливому моменті й це повинні запам’ятати всі: якщо дані про особу є в  інших реєстрах, то інформація про неї буде взята з них і штрафу не буде”, – наголосив юрист.

Експерт радить громадянам бути уважними та за потреби оскаржувати штрафи. “Кожен штраф підлягає оскарженню. У судовому порядку, обов’язково”, – підкреслив Баранніков.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.