ТЦК ловитимуть чоловіків по новій схемі, відмовитись від повістки й звільнитися з роботи не вийде

Українці можуть отримувати повістки на роботі, й відповідальність за її вручення буде лягати на плечі керівників. За недотримання правил підприємців штрафуватимуть.

У зв’язку з посилення мобілізації в Україні, підприємці зобов’язані повідомити ТЦК про випадки відмови працівниками отримання повістки та у разі їх звільнення. На це дається лише 7 днів.

Згідно з постановою Кабміну No560 керівники підприємств, установ та організацій після розпорядження голови держадміністрації або ТЦК:

  • повинні провести оповіщення резервістів та військовозобов’язаних;
  • організувати вручення повісток у робочий час під особистий підпис працівників;
  • здійснити інформаційне забезпечення призову резервістів та військовозобов’язаних під час мобілізації;
  • повідомити письмово впродовж 3 днів ТЦК про результати оповіщення;
  • забезпечити прибуття резервістів та військовозобов’язаних до пунктів збору або військових частин, звільнивши їх на цей час від обов’язків;
  • невідкладно проінформувати ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток, та тих, хто написав заяву про звільнення.

Якщо підприємець не буде дотримуватися правил військового обліку своїх працівників, то на нього можуть скласти адміністративний штраф. У воєнний період штраф для посадових і службових осіб органів влади, підприємств, установ, становить від 34 000 до 59 500 грн.

Також читайте:

У кого можуть вилучити автомобілі для ЗСУ

Як довго можна жити за кордоном по біометрії під час війни

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.