Стало відомо, скільки чоловіків заброньовано в Україні від мобілізації

На сьогодні в Україні офіційно працевлаштовано понад 2,620 мільйона чоловіків мобілізаційного віку. Офіційно заброньовано майже 600 тисяч чоловіків.

Про це розповів голова Комітету з питань економічного розвитку ВРУ Дмитро Наталуха в інтерв’ю «Громадському радіо».

«Останні дані щодо бронювання показують, що у нас заброньованих працівників становить 565 тисяч чоловіків. Ця цифра дуже динамічна і показник може дуже різко стрибати», — зазначив Дмитро Наталуха.

Нардеп заявив, що за останніми даними податкової служби офіційно працевлаштованих чоловіків мобілізаційного віку в Україні становить 2,620 млн.

«Ми зацікавлені в тому, щоб побачити цифру від тих, хто безпосередньо має право на це бронювання. Мова йде про критичні підприємства, які мають квоту у 50% на бронювання, але це не означає, що всі її заповнюють повністю. Хтось — на 3%, а хтось на всі 50%», – сказав Наталуха.

Нагадуємо, що у Верховній Раді зараз знаходяться три законопроєкти щодо економічного бронювання.

Законопроектом №11331 передбачається бронювання працівників за умови сплати підвищеного військового збору у 20,4 тис. грн на місяць. За словами Наталухи, даний вид бронювання допоможе підприємствам зберегти ключових працівників незалежно від їх зарплати.

Також Наталуха зареєстрував два альтернативних законопроєкти – №11331-1 і №11331-2, які передбачають: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 36,3 тис. грн, а також змішану модель — 36,3 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20,4 тис. грн військового збору для ФОПів.

Поки ні жодний законопроект не прийнятий, але багато нардепів активно просувають дану концепцію, адже це допоможе акумулювати додаткові кошти для ЗСУ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.