Ухилянти поповнять державну казну на сотні мільйонів доларів

Уже скоро закінчиться термін оновлення даних для військовозобов’язаних чоловіків в ТЦК. Ті чоловіки, які не збираються оновлювати дані, повинні бути готові оплатити адміністративний штраф.

Ще в кінці 2023 року в Міністерстві оборони зазначили, що близько 3 мільйонів чоловіків не стоять на військовому обліку. Тому фактично новий мобілізаційний закон був розроблений спеціально під таких чоловіків. Адже мобілізаційним законом прописано, що всі чоловіки повинні оновити військово облікові дані протягом 60 днів.

Але якщо бути реалістами, більшість чоловіків, які оминали військкомат десятою дорогою понад 2 роки, наврядчи захочуть оновити свої дані у ТЦК. Адже, якщо у чоловіка немає броні або він не навчається, то рано чи пізно його жде мобілізація. Тому депутати врахували цей аспект і збільшили штрафи за порушення військового обліку від 17 000 до 25 000 гривень (раніше штраф складав 1700 – 3400 гривень).

Також слід нагадати, що за даними аналітиків, на сьогодні тільки за кордоном перебуває 865 тисяч військовозобов’язаних чоловіків.

Тому навіть, якщо один мільйон чоловіків не оновить дані, то держава по мінімальним розрахункам поповнить казну на 42 мільйони доларів.

Як буде проходити вся процедура

Кінцева дата коли чоловік повинен оновити дані це 16 липня 2024 року, якщо чоловік проігнорує дану вимогу, тоді представники ТЦК повинні направити запит в поліцію, щоб ухилянта доставила примусово в військкомат протягом 5 днів. У разі, якщо поліція не змогла знайти військовозобов’язаного чоловіка, то представник ТЦК на місце прописки ухилянта надсилає рекомендованим листом “вимогу”, щоб він протягом 10 днів з’явився у військкомат. І якщо буде проігнорована дана “вимога”, то представник ТЦК може заочно накласти адміністративний штраф на чоловіка і через суд позбавити права керувати автомобілем.

Також слід зазначити, якщо чоловік не захоче оплатити штраф, то його внесуть до реєстру боржників, і виконавча служба накладе арешт на майно та на банківські рахунки особи.

Нагадуємо, що адміністративний штраф у 17 -25 тисяч гривень на чоловіка буде накладатися кожні три місяці. Адже після кожного продовження воєнного стану і мобілізації президентом, у чоловіка оновлюється вимога встати на військовий облік протягом 60 днів.

Таким чином, в рік чоловік може отримати штраф за ухилення від мобілізації до 100 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.