Воювати повинні військові, які отримали відповідну освіту і навички: прості українці це не ухилянти

У Чернігівській області суд визнав безробітного чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу та присудив йому тюремний термін.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

За матеріалами справи зазначається, що чоловік у лютому пройшов ВЛК і був визнаний придатним та отримав бойову повістку, яка передбачає відправку до військової частини. Але в зазначений день збору чоловік так і не з’явився.

У суді обвинувачений частково визнав свою вину. Він зазначив, що не згоден із системою відбору на військову службу. На його думку, «воювати повинні люди з військовою освітою». Особисто він не мав бажання йти на фронт, про це він говорив працівника ТЦК. Також повідомляється, що у чоловіка не було підстав для відстрочки.

При цьому Феміда не побачила щирого каяття підсудного і тому відмовила у застосуванні умовного засудження. Натомість військовозобов’язаний виправдовував свої дії незгодою із системою відбору на військову службу та небажанням воювати, що «свідчило про усвідомлення чоловіка про наслідки, які можуть бути».

Тому суд визнав повністю винним чоловіка і дав вирок у позбавлення волі на 3 роки. Також судом було зазначено, що дане покарання буде прикладом для інших осіб, які захочуть уникнути мобілізації.

Нагадаємо, санкції, передбачені статтею 336 Кримінального кодексу («Ухилення від військової служби під час мобілізації на особливий період») передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Також читайте:

Що криється реально за оновленням даних в ТЦК – роз’яснення адвоката.

Мобілізація жінок, які спеціальності повинні стати на військовий облік з 1 липня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.