Економічне бронювання: варіанти відстрочки для ФОП

Спочатку для ФОПів було передбачено бронювання, лише за певних умов – якщо їх діяльність тісно пов’язана з оборонною сферою. На сьогодні ж Верховна Рада вирішила виправити цю ситуацію, запропонувавши надавати відстрочку від служби підприємцям, які зайняті й в інших сферах за допомогою економічного бронювання. В такому випадку ФОП бронюватимуть не лише себе, але й своїх працівників.

У законопроєкті No11331 вказано, що для того, щоб підприємець мав змогу отримати бронювання, в нього не має бути заборгованості з виплатами по зарплатах, сплати податків та інших обов’язкових платежів.

ФОП та наймані працівники мають право на бронювання, якщо сума місячної заробітної плати не менше трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних, передбачених податковим законодавством. Також потрібне підтвердження ведення господарської діяльності протягом попереднього річного звітного періоду.

Юрист Олександр Камша вважає, що депутати підтримують саме таку модель, де за основу береться середній розмір заробітної плати.

Інший зареєстрований законопроєкт No11331-2 також пропонує можливість бронювання ФОП та його працівників. Умови: щомісячний дохід не нижче трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних, який передбачено Податковим кодексом. Якщо розмір становитиме 20,4 тис. грн, то ФОП має отримувати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць. У цьому випадку підприємець матиме право претендувати на отримання відстрочки.

Головна ціль економічного бронювання — організувати нормальний робочий процес на підприємстві для добросовісних суб’єктів господарювання, які офіційно виплачують зарплати та наповнюють державний бюджет.

У разі ухвалення змін, кваліфіковані працівники, які забезпечують підприємству стабільний прибуток, зможуть продовжувати виконувати свої обов’язки. А підприємства зможуть проводити стратегічне планування діяльності та розвиватися.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.