Приватбанк знову продадуть: що трапилося

Найбільшу фінансову установу країни ПриватБанк можуть продати в приватні руки. Рада директорів банку визначила обов’язкову умову, яка надасть таку можливість.

За словами члена правління фінустанови Євгена Заіграєва, ПриватБанк входить до списку критичної інфраструктури Україні. Банкір зазначив, що в умовах війни вкрай важливо щоб найбільший український банк залишався під контролем держави, а приватизувати його буде недоцільно.

«Приватизація банку під час війни, вкрай не бажана. Найкращий час для цього, коли війна закінчиться» – сказав Євген Заіграєв.

Він зазначив, що приватизація не обов’язково означає підвищення ефективності фінансової установи. За словами члена правління ПриватБанку, український уряд зацікавлений у продажу, оскільки в іншому випадку надто велика частина банківського сектора країни опиниться під контролем держави.

“Зокрема, ЄС наполягає на зменшенні ролі держави в національних банківських справах. Це вважається однією з умов євроінтеграції, тому, коли настане мир, ПриватБанк швидше за все буде проданий. Немає необхідності державі продавати всі 100% банків, які їй належать. Наприклад, подивіться на банківську галузь Польщі. Там найбільші банки мають частку держави в капіталі”, – прокоментував Євген Заіграєв.

Члени правління фінустанови вважають, що поки рано говорити про механізм приватизації ПриватБанку. Після війни держава визначить шляхи, якими банк може отримати новий поштовх від приватних інвесторів, але при цьому необхідно буде уникнути ризиків, які можуть виникнути в результаті переходу найбільшого банку України в приватні руки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.