Грошові виплати за повернення українців додому: що відомо

Громадяни України, які повернуться додому, отримають виплати від Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це в четвер, 27 червня, повідомили нардеп і голова міграційного комітету ПАРЄ Олексій Гончаренко та нардеп Євгенія Кравчук.

За надання фінансової підтримки українцям для повернення на Батьківщину проголосували 56 парламентарів – рішення ухвалили одноголосно. Резолюція закликає ЄС забезпечити негайні та короткострокові політичні рішення для підтримки громадян України.

«Серед іншого, резолюція також передбачає, довгострокову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні. Вона повинна включати грошову допомогу для забезпечення їм доступу до житла, у тому числі соціального, а також кредити та іншу підтримку для пошуку довгострокових житлових рішень», – зазначила Євгенія Кравчук.

До того ж документ підтверджує, що українці, які перебувають під тимчасовим захистом ЄС, мають право подати заяву на отримання притулку та отримати дозвіл на постійне проживання після трьох років перебування в країні. У ПАРЄ зазначили, що повернення українців додому може тривати роками, тому підготовку до цього процесу маємо розпочинати вже зараз.

Олексій Гончаренко зазначив, що резолюція також передбачає фінансову допомогу українцям, які повернуться в Україну. Виплати будуть виділені після закінчення бойових дій і покликані заохотити українців повертатися додому.

Євгенія Кравчук підкреслила, що 5,9 мільйона українців знайшли притулок у Європі, а ще понад 500 тисяч українців емігрували за межі Європи з початку повномасштабного вторгнення. Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні досягла 5 мільйонів.

Також читайте:

Названо сценарії нової мобілізації після 16 липня

Повістки поштою будуть відправляти зовсім скоро.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.