YouTube навчився перемотувати нудні моменти відео

Відеохостинг YouTube обзавівся відразу п’ятьма новими функціями. Однією з них стало автоматичне перемотування ролика на найцікавіший відрізок, що ґрунтується на ІІ-алгоритмі та аналізі поведінки інших глядачів. Щоправда, працює вона лише за наявності платної підписки.

Функція перемотування називається Jump Ahead. За її допомогою можна переміститися на той фрагмент ролика, який переглядають найчастіше. Або «перестрибнути» момент, який найчастіше пропускають інші. Поки що нововведення доступне тільки для американських передплатників і тільки на Android-смартфонах. На iOS воно має з’явитися у «найближчі тижні».


Інша велика зміна – поява режиму “Зображення в картинці” для коротких роликів (Shorts). Він дозволяє звернути клієнт YouTube, залишивши вікно з «шортсами» поверх інших додатків. При цьому будуть доступні кнопки паузи, відтворення, увімкнення наступного або попереднього ролика, а також можливість масштабування вікна.

В експериментальному режимі були запущені функції Smart Downloads (автоматично підбирає та зберігає «шортси» для офлайн-перегляду) та Ask (дозволяє спілкуватися з чат-ботом на тему відеоряду та отримувати рекомендації). Останнє нововведення – оновлений інтерфейс перегляду ролика.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.