Якою буде обовʼязкова підготовка для студентів

З 2025 року для всих студентів вищих навчальних закладів передбачена експериментальна концепція базової військової підготовки (БЗВП), яка передбачає аудиторну і полігонну частину.

Про це під час телемарафону заявив заступник міністра освіти й науки України Михайло Винницький.
В даний час, певні експериментальні напрацювання, ще не затверджені й потребують їх обговорення.

“Переважна кількість наших студентів вступають на бакалаврат в 17 років. Тому базова військова підготовка для неповнолітніх не передбачена. Отже, першокурсники не будуть проходити БЗВП. Можливо, з другого курсу”, – сказав Винницький.

Перші аудиторні частини БЗВП будуть впроваджуватися з січня 2025 року. Це потрібно для того, щоб вивезти хлопців і охочих дівчат на полігонну частину, яка має відбутися на весну 2025 року.

Заступник міністра додав, що більше інформації буде надано пізніше, наразі всі питання узгоджуються між Міністерствами освіти та оборони.

«Можна стверджувати, що основну відповідальність цього процесу несе Міністерство оборони», — прокоментував заступник міністра освіти.

Водночас він зауважив, що впровадження БЗВП змінить концепцію військової кафедри, які працювали на базі закладів вищої освіти.

«Військова підготовка у сфері вищої освіти в Україні буде змінюватися, але більше обговорювати це питання можна буде, коли ми підійдемо до остаточних рішень і постанов наприкінці 2024 року», – підсумував Михайло Винницький.

Також читайте?

Чи продовжать термін оновлення військово облікових даних

Ухилянти ризикують залишитися без зарплати, майна та під кримінальним розшуком

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.