Що криється реально за оновленням даних в ТЦК: роз’яснення адвоката

Оновлення даних це перший крок до призову військовозобов’язаних чоловіків.

Про це у своїх соціальних мережах розповіла адвокат Анастасія Ромась.

За словами юристки, ті чоловіки, які прийшли оновлювати дані в ТЦК, як це зазначено в новому мобілізаційному законі, зразу направляють на ВЛК. І після проходження лікарської комісії, якщо чоловіка визнають придатним і він не має броні чи права на відстрочку, то його можуть призвати до лав ЗСУ. Тому перед походом в ТЦК потрібно гарно підготуватися.

Багато, хто каже, що не потрібно нікуди ходити, нічого не робити, але як практикуючий юрист я знаю, що роблять працівники ТЦК з такими чоловіками. Їх виловлюють на вулицях, запихають в бусік і привозять до ТЦК, за пів години чоловік оновлює дані і проходить ВЛК. Таким чоловікам не дають можливість зібратися, а відразу відправляють до частини. Такі випадки я вже бачила неодноразово, – зазначила Анастасія Ромась.

Також вона додала, що всі чоловіки повинні розуміти, що є три варіанти подій, які їх чекають.

Перше, це у чоловіка є право на відстрочку і він її реалізує сам або за допомогою адвоката.

Другий варіант – це призов на військову службу. Але тут потрібно розуміти, якщо у чоловіка немає відношення до частини, в якій би він умовно себе бачив або де є нормальне командування, то скоріше всього його направлять в ту частину де максимальні втрати. В таких частинах є великі проблеми з командування і за життя військового ніхто не держиться.

Третій варіант – це не оновлювати дані, нічого не робити, але і до цього етапу потрібно підготуватися, щоб розуміти, які всі “за”, які всі “проти”. Адже чоловікам потрібно буде бути готовим, що їм будуть приходити штрафи і вони знаходитимуться в розшуку.

Обираючи третій варант потрібно розуміти, що неможливо постійно ховатися в пісок, сидіти в дома і нікуди не виходити. Це не життя, а фактична як тюрма, – підсумувала адвокат Анастасія Ромась.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.