Повістки поштою будуть відправляти зовсім скоро

Уже з 17 липня працівники ТЦК будуть надсилати військовозобов’язаним чоловікам повістки поштою. Багато українців не розуміють, як буде проходити процес її вручення, але в цьому матеріалі ми дамо розгорнути відповідь на дане питання.

За новим законом всі чоловіки повинні оновити дані до 16 липня, тому уже з 17 липня чоловікам почнуть надсилати повістки поштою на їх місце проживання.

На думку адвокатів тут є два варіанти:

  1. Якщо військовозобов’язаний уточнив свої дані, повістка має бути надіслана на адресу, яка вказана під час уточнення.
  2. Якщо не уточнив – на адресу “прописки”, яке буде вказане в реєстрі “Оберіг”.

Повістка повинна бути надіслана рекомендованим листом (поштою з оголошенням цінності та з описом вкладення) з повідомленням про вручення. Тому її точно ніхто не буде класти в поштові скриньки.

Повістка вважається врученою у випадку :

  • військовозобов’язаний отримав листа “з рук в руки”;
  • військовозобов’язаний відмовився отримувати листа, і працівник пошти зробив відповідну відмітку на листі та повернув листа в ТЦК та СП;
  • за цією адресою не вдалося знайти одержувача, і працівники пошти зробили відповідну позначку на листі та повернули його до ТЦК та СП.

Тобто, якщо військовозобов’язаний не явився по повістці, його можуть покарати навіть тоді, коли фактично він її не отримував.

Тому слід подбати про отримання інформації щодо надходження листів за адресою, яка вказана при уточненні, або адресу прописки, якщо дані не уточнювали.

Також варто зазначити, що в повістці буде вказана дата, коли військовозобов’язаний повинен прибути до ТЦК та СП, а саме день явки має бути не раніше, ніж через 14 днів з дня відправлення повістки.

Також читайте:

 Чи можуть відібрати житло в ухилянта 

Що насправді криється за оновленням даних в ТЦК

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.