Чи можуть конфіскувати житло за неявку в ТЦК

Адвокат пояснив, чи можуть відібрати житло в ухилянта за неявку до ТЦК та СП.

Адвокат Дмитро Соловйов розповів, що не оновлення даних чи неявка за повісткою до ТЦК та СП тягне за собою адміністративну відповідальність.

Таке порушення карається штрафом від 17 тис. до 25,5 тис. грн. За його словами, якщо штрафи не будуть сплачені добровільно, ТЦК за допомогою виконавчої служби арештує усі банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно.

Також адвокат додав, що конфіскація житла (квартири або житлової площі, житлового будинку) відбувається в останню чергу та лише за борги, сума яких перевищує 20 розмірів мінімальної зарплати (у 2024 році ця сума складає 160 тисяч гривень).

Якщо сума штрафу становить більше ніж 160 тисяч, то виконавча служба має право арештувати майно і виставити його на аукціон, щоб продати та погасити борг перед державою, який є у боржника. Решта суми від продажу майна повинно бути перераховане власнику на його банківську картку” – зазначив адвокат

Нагадуємо, що з 17 липня чоловікам почнуть надсилати повістки поштою і вона буде вважатиметься врученими навіть тоді, якщо військовозобов’язаний не отримав її особисто. Це зроблено для того, щоб ніхто не міг уникнути санкції, які передбачені новим законом.

Повістку поштою чоловік може отримати до 4 разів на рік, адже у Верховній Раді продублювали норму, що після кожного продовження воєнного стану і мобілізації у чоловіка оновляється вимога встати на військовий облік протягом 60 днів.

Тому ті чоловіки, які думають, що штраф у 160 тисяч гривень не реальний, глибоко помиляються, адже тільки за рік ухиляння чоловіку може прийти 4 штрафи на суму 100 тисяч гривень.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.