Ухилянти ризикують залишитися без зарплати, майна та під кримінальним розшуком: зміни, які набувають з 16 липня

Повістки надсилатимуть за останнім місцем реєстрації, а штрафи виписуватимуть заочно – надалі ухилянтам будуть блокувати рахунки, ініціювати процес стягнення їхнього майна, клопотати про примусову доставку до ТЦК, а також обмежувати їх у праві керування авто.

В Міноборони не підтримали законопроєкт про продовження терміну оновлення військово-облікових даних на 150 днів, а це означає, що до 16 липня всі чоловіки, як мінімум повинні оновити дані в ТЦК або державному додатку “Резерв+”.

Таким чином, з 16 липня в Україні повноцінно запрацює механізм притягнення до відповідальності осіб, які не оновили свої військово-облікові дані.

Хоча повістка (поки що) не надсилається на мобільний телефон, однак це і не потрібно – з урахуванням цифровізації й наявності у держави в електронному вигляді широкого набору персональних даних про громадян, покарання за порушення правил військового обліку не зможе уникнути ніхто.

Адже повістку тепер надсилатимуть рекомендованим листом на місце реєстрації вказане в реєстру “Оберіг” і вона вважатиметься врученою, навіть якщо військовозобов’язаний не отримав її особисто. Це зроблено для того, щоб ніхто не уникнув санкцій, які передбачені новим законом, а саме, штраф на суму 17 -25 тисяч гривень, позбавлення права керувати автомобілем через суд, а також статусу в розшуку. У разі несплати штрафу, блокуються банківські рахунки ухилянта і накладається арешт на майно.

Тому, щоб сховатися від військового обліку потрібно вести асоціальний образ життя, тобто, ніде не працювати, не навчатися, не мати житла чи авто, але й в цьому випадку чоловік буде в розшуку і на ньому будуть висіти штрафи.

Важливо, до 5 липня має запрацювати автоматична взаємодія між Реєстром військовозобов’язаних та Реєстром Пенсійного фонду. Таким чином, в реєстр «Оберіг» будуть надходити дані про застрахованих працівників. Обмін даними між цими реєстрами є дуже важливим, тому що Міноборони тоді будуть бачити трудовий шлях або професійний шлях військовозобов’язаного, що удосконалить мобілізацію.

Підсумовуючи вище сказане, відповідні державні служби матимуть повну картинку того, хто, де і ким працює.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.