Куди надсилатимуть повістки військовозобов’язаним, які не уточнили в ТЦК місце проживання

За новим законом про мобілізацію всі чоловіки до 16 липня повинні оновити дані в ТЦК. Після закінчення цього терміну представники ТЦК почнуть масово розсилати повістки поштою, що не на жарт хвилює наших громадян.

Нові умови отримання повістки визначені у Постанові Кабміну від 16 травня 2024 року № 560.

Отже, чоловік, який не оновив дані через додаток “Резерв+” або ТЦК та СП до 16 липня отримає повістку поштою, це єдиний спосіб сповістити військовозобов’язаного чоловіка про його обов’язок.

Як буде відбуватись процес вручення повісток поштою

Припустимо, що до 16 липня чоловік не оновив дані в ТЦК, як це зазначено новим законом. Тоді представник ТЦК подає чоловіка в розшук і представники поліції повинні затримати військовозобов’язаного і доставити його в ТЦК та СП для проходження ВЛК.

Якщо поліція за 5 днів не змогла знайти ухилянта, то представник ТЦК на адресу місця проживання військовозобов’язаного, яка зазначена в реєстрі “Оберіг”, надсилає поштою рекомендований лист з “вимогою” з’явитися у військкомат. І без різниці чи отримав адресант сам лист, він буде вважатися вручений навіть тоді, якщо представник пошти поставить відмітку про неможливість його вручення. Тобто, чоловік змінив фактичне місце проживання, яке вказано в реєстрі і не повідомив про це в ТЦК протягом відведених 60 днів. У сьогоднішньому законодавстві це уже рахується порушенням закону.

Таким чином, після вручення чи не вручення “вимоги” чоловіку, йому дається 10 календарних днів, щоб з’явитися у військкомат. І якщо впродовж відведеного часу чоловік не з’явиться, то представник ТЦК може виписати заочно штраф ухилянту в розмірі 17 – 25 тисяч гривень, а також через суд позбавити права керувати автомобілем.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.