Як дізнатися, чи приходила повістка від ТЦК за місцем проживання

Понад два роки в Україні триває загальна мобілізація. Повномасштабне вторгнення вплинуло на всі сфери життя українців, а також на їхнє місцеперебування. Велика кількість громадян зараз проживає не за місцем прописки. Але як дізнатися, чи не приходила повістка за місцем вашої прописки?

В такому разі, дізнатися про те, чи прийшла громадянину повістка, можна лише тоді, коли цю повістку вручать особисто в руки в будь-якому місці його перебування. Закон це не забороняє.

Вручити повістку можуть люди уповноважені ТЦК або СП. Наразі це єдиний спосіб.

Повістки будуть надсилатися поштою

Також, після 16 липня 2024 року українці зможуть отримувати повістки поштою. Такі вручення сповіщення відбуватимуться після закінчення 60-денного терміну оновлення даних військовозобов’язаних.

Передбачається, що повістку надсилатимуть рекомендованим листом, на місце проживання військовозобов’язаного, який вказаний в реєстрах. Дана повістка буде вважатися врученою, навіть якщо чоловік не отримав її особисто, для цього представнику пошти потрібно поставити відмітку про неможливість доставлення листа з повісткою адресанту. Наприклад чоловік змінив місце проживання і не повідомив про це ТЦК.

Це зроблено для того, щоб ніхто не змін уникнути санкцій, які передбачені новим мобілізаційним законом, а саме, розшуку поліцією та штрафу на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.