Чоловіки не чекали настільки жорстких заходів: ТЦК прийде прям додому

Згідно з новим мобілізаційним законом, який набув чинності 18 травня, всі військовозобов’язані чоловіки повинні оновити свої облікові дані у ТЦК. На це вони мають 60 днів, тобто, до 16 липня.

Адвокат Руслан Ткаченко роз’яснив, що буде, якщо проігнорувати дану вимогу та які каральні методи будуть застосовуватися до ухилянтів.

За словами адвоката, в законі чітко прописані дії працівників ТЦК, якщо військовозобов’язаний чоловік не оновить дані до 16 липня.

Припустимо, чоловік не буде іти оновлювати дані, адже не хоче служити. В такому випадку в працівників ТЦК є алгоритм дій, а саме, чоловіка зразу подають в розшук і в поліції є 5 днів, щоб знайти ухилянта. Перше куди заглянуть поліцейські, це місце прописки чоловіка, який зазначений в реєстрах. Якщо протягом 5 днів поліція не змогла знайти ухилянта, тоді ТЦК надсилає особі на її місце проживання рекомендованим листом “вимогу” з’явитися до військкомату. І байдуже, чи отримав чоловік “вимогу” фізично, вона вважатиметься врученою навіть після того, як представник пошти поставить відмітку про неможливість доставлення “вимоги” адресанту. Наприклад чоловік змінив місце проживання і не повідомив працівників ТЦК – розповів адвокат

Таким чином, після вручення або не вручення вимоги чоловіку у нього є 10 днів, щоб з’явитися у військкомат. Якщо чоловік не відвідає ТЦК протягом відведеного часу, то на нього автоматично накладається штраф у розмірі 17 -25,5 тисяч гривень, а також через суд його можуть позбавити права керувати машиною.

У разі несплати штрафу, усі банківські рахунки чоловіка будуть заблоковані, а також можуть заарештувати його майно.

Крім того, нікуди не подінеться і вуличний “відлов” ухилянтів. Після перевірки документів поліція матиме право примусово доставляти до ТЦК громадян, оголошених у розшук, або тих, у кого при собі не виявиться документів.

Тому ті чоловіки, які все ж таки не будуть оновлювати дані, будуть знаходиться в розшуку і кожних 3 місяці отримувати повістку поштою, ну і відповідно штраф у 25 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.