Закон про мобілізацію: бонуси для людей, які добровільно приходять до ТЦК

Всі військовозобов’язані чоловіки повинні оновити дані до 16 липня 2016 року. Ті чоловіки, які це зроблять будуть мати бонуси від влади.

Про це розповів юрист Ярослав Жукровський в ефірі “Українського радіо Львів” .

За словами адвоката, мобілізаційним законом не тільки передбачені каральні санкції, а й заохочувальні.

Згідно із законом, люди, які самостійно приходять до ТЦК, мають можливість отримати мобілізаційне розпорядження через півтора місяця. Це бонус від держави, людина за цей період може завершити всі справи в цивільному житті, а потім приєднатися до Збройних сил України – пояснив адвокат.

Крім того, коли військовозобов’язаний укладає свій перший контракт, йому надають можливість отримати 150 тисяч на придбання автомобіля та погашення першого внеску іпотечного кредиту.

Однак перший контракт укладається на п’ять років.

Ще одне нововведення: чинні військовослужбовці, які мають інвалідність, можуть звільнитися з військової служби, навіть якщо ВЛК визнали їх придатними. Для цього потрібно подати рапорт і документи командиру, після чого військовослужбовця зобов’язані звільнити. Це є великим позитивним моментом для чоловіків, які в перші дні війни йшли добровольцями в армію, але при цьому мали інвалідність. Тепер вони мають змогу звільнитися зі служби“, – розповів Ярослав Жукровський.

Також читайте:

Чи подвоять штраф за ухиляння від мобілізації, якщо його вчасно не сплатити.

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.