Всі студенти повинні проходити загальновійськову підготовку: вишкіл або відрахування

Тепер чоловіки, які під час навчання будуть відмовлятися від проходження базової загальновійськової підготовки будуть відраховуватися з університету.

Це свідчить постанова Кабміні №734 від 21 червня.

За новим законом про мобілізацію всі чоловіки повинні здобувати базову військову спеціальність до 25 років. Тому уже скоро проведення базової підготовки появиться у закладах освіти. Планують створити відповідні структурні підрозділи, а організація та забезпечення теоретичної базової підготовки покладається на Міністерство освіти і науки та інші державні органи місцевого самоврядування.

Таким чином базова підготовка інтегрується в навчальні програми вищих навчальних закладів на другому році навчання. Організація та проведення базової практичної підготовки покладається на Генеральний штаб Збройних Сил та МВС.

Зазначається, що практичну базову підготовку будуть проводити після оволодіння теоретичною підготовкою в поточному навчальному році. А саме, практична підготовка строком до одного місяця буде протягом травня – жовтня під час канікулярної відпустки.

Проходження практичної базової підготовки для здобувачів освіти чоловічої статі є обов’язковою умовою оволодіння відповідною освітньою програмою (зокрема бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування). Відмова студента-чоловіка, якого було визнано придатним до військової служби, від проходження практичної базової підготовки є підставою для його відрахування із закладу освіти, – йдеться в документі.

Слід зазначити, що у Верховній Раді запевнили, що не будуть призивати студентів до армії,  якщо вони здобули військову спеціальність через військовий вишкіл.

Також читайте:

В України списки відрахованих студентів одразу передаватимуть до ТЦК.

Закон про мобілізацію може зазнати деяких змін в питанні захисту критично важливих працівників.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.