Влада хоче мобілізувати чоловіків, які здобувають вищу освіту: відстрочку отримає мала частина

Влада планує ставити палки в колеса чоловікам, які здобувають вищу освіту.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Як відомо, найкращий спосіб отримати відстрочку від служби в армії – це навчання. Українські чоловіки бистро це зрозуміли і почали масово вступати в коледжі, технікуми та університети. Влада зрозуміла хід думок чоловіків і заборонила отримувати відстрочку тим, хто отримує другу вищу освіту. На сьогодні отримати відстрочку можуть тільки той, хто послідовно здобуває першу вищу освіту.

Але після прийняття нового мобілізаційного закону, чоловіки, які хочуть навчатися після 30 + років менше не стало. Тому влада вирішила фільтрувати студентів і передавати всі дані до ТЦК.

В Міносвіти зазначили, що на цей рік подали понад 200 тисяч чоловіків на вступ на магістратуру і з них 134 тисячі чоловіків 30 + років. І це тільки дані по магістратурі, а ще є багато чоловіків, які вступають на аспірантуру та бакалаврат.

На це відреагували у Верховній Раді і заявили, що працюють над механізмом фільтрації чоловіків і будуть вичисляти тих, хто вступає в університет, щоб отримати відстрочку від служби в армії. І тих кого будуть відраховувати, їх дані зразу будуть відправляти до ТЦК.

Нагадуємо, щоб у 2024 році вступити до магістратури, потрібно на основі ступеня бакалавра скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ), який цього року є дуже високим, а саме – 150 балів. Це зроблено для того, щоб поступали ті чоловіки, які дійсно навчаються. Фактично це одна з фільтрації студентів, яку придумала влада на сьогодні.

Також читайте:

Чи подвоять штраф за ухиляння від мобілізації, якщо його вчасно не сплатити.

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.